Shihan - højtærede mester

Shihan Ørum

Shihan Kurt Ørum har grundlagt Dai Ki Haku Martial Art - en effektiv dansk nærkampform. Shihan betyder "Højtæret Mester", en titel internationale mestre i kampkunstverdenen har tildelt ham. Denne titel bruges i stedet for hans fornavn.
Shihan Kurt Ørum
Shihan Kurt Ørum er født i 1960. Shihan Ørum startede med kampkunst som 14-årig i 1974 og han vidste allerede da, at det ville blive en passion og et livslangt studie. Han grundlagde Dai Ki Haku i 1983. Det var utraditionelt at starte sin egen kampstilart i Danmark i en alder af 23 år. Gennem en årrække rejste han verden rundt og studerede kampkunst. Han dyrkede forskellige grene og lavede Dai Ki Haku ud fra sit ønske om at skabe noget, som var effektivt, virkelighedstro og mentalt og - fysisk opbyggende. Samtidig skulle det være bygget op omkring den enkelte elev ud fra at eleven opnår større indre styrke og indre kraft.

Grad, priser og æresbevisninger

Shihan Ørum har gennem årene modtaget en række priser og lignende. Her er et uddrag:
- Internationale mestre har tildelt Shihan 9. Dan (den niende grad af sort bælte), og han er derfor blandt de højeste graduerede kampkunstnere i verden. - Shihan er blevet optaget i United States Martial Arts Hall of Fame med en Humanitarian Award. - Han er optaget i Martial Arts Personalities of the World. - Han har modtaget en Martial Arts Program Developmental Award fra IKSA. - Han er optaget i Society of Soke, som er en verdensomspændende samling af personer der har grundlagt en kampkunststilart.

Særdeles aktiv

Shihan er i dag stadig særdeles aktiv og sætter sin egen træning meget højt. Det er det, som gør ham i stand til at være ægte medlevende i alt han gør. Han arbejder lige nu frem mod at kunne opnå 10. Dan.
Shihan er leder af Opholdsstedet Dai Ki Haku som han startede i 1999. Derudover er han mentor og vejleder. Han afholder kurser, foredrag og er forfatter til flere bøger.

Mere om Shihan

Du kan læse, se og høre mere om grundlæggeren Shihan Kurt Ørum  under DKH i medierne og DKH på TV.